Még több természetes alapanyagot használjanak a közétkeztetésben!
Minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben, ez a kormányzat célkitűzése - mondta Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára hangoztatta, egészségesebb életmódra, több mozgásra, stressszmentes életre, és arra van szükség, hogy az emberek jobban odafigyeljenek arra, mit esznek. Felidézte az egészségmegőrzést célzó kormányzati intézkedéseket, melyek közül szerinte több is Európában az első közé sorolható. Példaként idézte az OECD egyik felmérését; eszerint nincs még egy ország a fejlett országok között, ahol többet sportolnának az iskolás korú fiatalok, mint nálunk. Jelezte, ez annak köszönhető, hogy Magyarországon bevezették a mindennapos testnevelést. Az államtitkár szerint a cél az, hogy az iskolai ételek ne különböző porokból, mesterséges anyagokból készüljenek. Hetvenkilenc milliárd forintra emelték a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ez pedig fedezetet is biztosít arra, hogy minőségibb alapanyagokból tudjanak a konyhákon dolgozni.
Minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben, ez a kormányzat célkitűzése - mondta Rétvári Bence

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára hangoztatta, egészségesebb életmódra, több mozgásra, stressszmentes életre, és arra van szükség, hogy az emberek jobban odafigyeljenek arra, mit esznek. Felidézte az egészségmegőrzést célzó kormányzati intézkedéseket, melyek közül szerinte több is Európában az első közé sorolható. Példaként idézte az OECD egyik felmérését; eszerint nincs még egy ország a fejlett országok között, ahol többet sportolnának az iskolás korú fiatalok, mint nálunk. Jelezte, ez annak köszönhető, hogy Magyarországon bevezették a mindennapos testnevelést. Az államtitkár szerint a cél az, hogy az iskolai ételek ne különböző porokból, mesterséges anyagokból készüljenek. Hetvenkilenc milliárd forintra emelték a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ez pedig fedezetet is biztosít arra, hogy minőségibb alapanyagokból tudjanak a konyhákon dolgozni.
Forrás - MTI